Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çanakkale

Valilikler

T.C. BOZCAADA KAYMAKAMLIĞI
T.C. BOZCAADA KAYMAKAMLIĞI
T.C. BOZCAADA KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Görev Yapmış Kaymakamlar
  • BOZCAADA
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Kolluk Gözetim
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
°C
12
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
    • Görev Yapmış Kaymakamlar
  • BOZCAADA
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Kolluk Gözetim
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
 

Konaklama Tesisleri(Otel, Pansiyon vb. tesisler) için uyulması gereken Bakanlık Genelgesi ve Tablolar

09.06.2020
Çalışma Rehberi için tıklayınız.
 
 
         
Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler Hk. (02.06.2020 tarihli ve 8680 sayılı Genelge)
         
S.N UYGULAMA EVET HAYIR AÇIKLAMA
GENEL ESASLAR
1 Konaklama tesisinin bünyesinde bulunan tüm bölümlerine yönelik alınacak önlemleri belirlemek üzere “Tesis İçi Salgın Tedbir Planı” belirtilen kriterlere uygun olarak hazırlanmış mı?      
2 “Tesis İçi Salgın Tedbir Planı” kapsamında, uyulması gereken kurallar tesiste personel ve misafirlerin kolaylıkla görebileceği alanlarda ve misafir odalarında bulunduruluyor mu?      
3 Tesis bünyesinde bulunan tüm bölümler/alanlar için uyulması gereken kuralların uygulanması ve denetiminden sorumlu personel görevlendirmesi yapılmış mı?      
4 Hijyen ve temizlik tedbirleri başta olmak üzere her bir alan için alınan/uygulanan tedbirlere ilişkin günlük/periyodik izleme formları ve kontrol listeleri hazırlanmış mı?      
5 Tesislerde konaklamaya gelen misafirlerin hem diğer misafirlerle hem de tesis personeliyle fiziksel temasını azaltmak amacıyla tesisin ortak kullanım alanları için mesafe planları hazırlanarak gerekli yer işaretlemeleri yapılmış mı?      
6 Tesislerdeki ortak kullanım alanlarında el antiseptiği veya dezenfektan bulunduruluyor mu?      
7 Koronavirüs ve hijyen uygulamalarına ilişkin bilgilendirme afiş/panoları personel ve misafirlerin görebileceği alanlarda bulunduruluyor mu?      
8 Misafirlere, resepsiyonda koronavirüs ile hijyen konusunda alınan önlemler ve uygulamalar ile misafirlerin uyacakları kurallar hakkında bilgilendirme yapılıyor mu?      
9 Revir/sağlık birimi bulundurması zorunlu olan işletmelerde, personelin tam zamanlı olarak görev yapmaları sağlanıyor mu?      
PERSONEL VE EĞİTİM
1 Personel girişinde, dezenfeksiyon paspasları ve el dezenfeksiyonu veya antiseptiği bulunduruluyor mu?      
2 Personelin tesise giriş/çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri termal sensörlerle ya da temassız ateş ölçerlerle yapılarak, bu veriler günlük olarak kayıt altına alınıyor ve asgari 14 gün süreyle saklanıyor mu?      
3 Tüm personel, çalışma esnasında çalışma alanının gerektirdiği tıbbi/bez maske, yüz koruyucu şeffaf siperlik vb. kişisel koruyucu ekipman kullanıyor mu?      
4 Personel kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni sağlanıyor mu?      
5 Tesis bünyesinde görev alan personele işletmede uygulanacak plan, hijyenik malzeme ve koruyucu ekipmanların kullanımı konusunda periyodik temel eğitimler veriliyor mu?      
6 Personelin gün içerisinde çalıştığı hizmet alanı, saati ve süresini gösterecek şekilde kayıt tutulması sağlanıyor mu?      
7 Tesislerde görevli personelin duş-tuvalet, dinlenme, ortak yemek ve sosyal alanları mesafe koşullarına göre düzenlenerek bu alanların kapasitesi belirlenmiş mi?      
8 Tesislerde işe yeni alınacak ya da mevcut personelin işe başlayışı yapılmadan önce, koronavirüs açısından sorgulaması yapılıyor mu?      
9 Personelin en fazla 4 kişilik odalarda konaklaması sağlanıyor mu?      
10 Tesis yönetimince personele belirli periyotlar halinde ve herhangi bir şüpheli durumun varlığı halinde koronavirüs testi yaptırılıyor mu?      
11 Personelin tesise girişi/görevi esnasında herhangi bir hastalık belirtisi göstermesi halinde gerekli yönlendirmeler yapılıyor mu?      
12 Personel, koranavirüs semptomu/şüphesi bulunan misafir ile temas etmesi halinde nasıl hareket edeceği konusunda bilgilendiriliyor mu?      
TEMİZLİK VE HİJYEN
1 Tüm alanların temizliği, yüzeyin niteliğine göre standartlara uygun dezenfeksiyon malzemeleri ile belirlenen sıklıkta yapılıyor mu? Günlük/periyodik izleme formları ve kontrol listeleri ile temizlik/hijyen uygulamaları düzenli olarak kayıt altına alınıyor mu?      
2 Temizlik personeli temizlik/dezenfekte işlemleri süresince tıbbi/bez maske, şeffaf yüz koruyucu siperlik kullanıyor mu?      
3 Yerlerin ve kapı kolları, tırabzanlar, asansör düğmeleri vb. elle teması yoğun olan yüzeylerin sık sık temizliği ve dezenfeksiyonu yapılarak periyodik yapılıyor mu?      
4 Otomatik kapı sistemi olmayan genel tuvaletlerin ana giriş kapıları sürekli olarak açık tutuluyor mu?      
5 Tesis içerisinde yer alan dükkan/mağazalar, ilgisine göre Bilim Kurulunun sektörel bazda yayınladığı rehberler ve “Tesis İçi Salgın Tedbir Planına” uygun bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor mu?      
6 Personel kullanım alanları ile misafir genel kullanım alanlarına maske, eldiven gibi hijyen malzemelerine özel atık kutuları konulmuş mu?      
7 Şezlong, sandalye, sehpa ve oturma grupları üzerinde kumaş minder yerine yıkanabilir/silinebilir özellikte minderler kullanılarak bu minderlerin her kullanım sonrasında temizlenmesi sağlanıyor mu?      
MİSAFİRLERİN TESİSLERE GİRİŞİ
1 Konaklama tesisleri, yemekhane, spor merkezleri, plaj, hamam, sauna vb. ortak kullanım alanları için mesafe kurallarının uygulanmasında risk oluşturmayacak sayıda misafir kabulü yapılıyor mu?      
2 Gelen misafirlerin tesislere kabulleri esnasında; termal kamera veya temassız ateş ölçerlerle ateşleri ölçülüyor mu?      
3 Misafirlerin tesislere giriş işlemleri sürecinde valiz ve/veya eşyalarının bellboy tarafından taşınması durumunda, taşıma bittikten sonra bellboy tarafından gerekli dezenfekte işlemleri yapılıyor mu?      
4 Misafirlerden son 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, varsa kronik rahatsızlıkları, koronavirüs geçirip geçirmedikleri geçirdiler ise son negatif test tarihinden itibaren 14 günlük sürenin geçip geçmediği vb. bilgiler isteniyor mu?      
5 Misafirlerin kullanımı için resepsiyon / danışma alanlarında alkol bazlı el antiseptiği /dezenfektanı, tıbbi/bez maske bulunduruluyor mu?      
MİSAFİR ODALARI
1 Tesis yönetimince, misafirlerin konaklama süresi göz önünde bulundurularak her misafir için ayrı ayrı olacak şekilde gerekli tıbbi/bez maske vb. ve alkol bazlı el antiseptiği/dezenfektanı bulundurulması sağlanıyor mu?      
2 Odalarda misafirin kullanımına sunulan yatak örtüsü, çarşaf, yastık kılıfı vb. malzemelerin temizliğine ilişkin kurallara uyuluyor mu?      
3 Misafir odadan ayrıldıktan sonra odanın ve misafirlerin sıklıkla temas ettiği/ edebileceği tüm noktaların uygun yöntemlerle temizliği / dezenfeksiyonu yapılıyor mu?      
MUTFAKLAR
1 Mutfaklar, Genelgenin “C) Temizlik ve Hijyen” bölümündeki hükümlere uygun olarak ilgili ünitelerde çalışan personel tarafından temizlenerek dezenfekte ediliyor mu?      
2 Temizlik/hijyen uygulamaları ile ilgili ünitelerden sorumlu yöneticilerce günlük/periyodik izleme formları ve kontrol listeleri ile yapılan iş/işlemler düzenli olarak kayıt altına alınıyor mu?      
3 Mutfaklarda tüm gıdaların depolanması ve bu gıdalara temasa ilişkin tedbirler alınmış mı?      
4 Mutfakta, personelin uyması gereken kurallar ve iyi hijyen uygulamaları ile ilgili görsel/yazılı bilgilendirme yapılmış mı?       
5 Mutfaklarda personelin iş kıyafetleri ve gerekli koruyucu ekipmanlar (maske, şeffaf yüz koruyucu siperlik, eldiven, galoş vb.) ile çalışmaları sağlanıyor mu?      
6 Tesisin tamamında (barlar, snack barlar dâhil) servis malzemeleri bulaşık makinesinde 60° C ve üzerinde yıkanıyor mu?      
ORTAK KULLANIM ALANLARI
1 Ortak kullanım alanları bu Genelgenin “C) Temizlik ve Hijyen’’ bölümündeki hükümlere uygun olarak temizlenerek dezenfekte ediliyor mu?      
2 Yapılan iş/işlemlere ilişkin günlük/ periyodik izleme formları ve kontrol listeleri ile temizlik/hijyen uygulamaları düzenli olarak kayıt altına alınıyor mu?      
3 İşletmede asansör kullanılıyorsa, asansör içine 1’er metre ara ile sosyal mesafe yer işaretlemeleri ve asansörün toplam kapasitesinin üçte birini geçmemek kaydıyla belirlenen kapasitesi hakkında yazılı/görsel bilgilendirme yapılmış mı?      
4 Tüm genel kullanım alanları mesafe planına uygun olarak düzenlenerek gerekli işaretlemeler yapılmış mı?      
5 Restoran, lokanta ve yeme içme yerlerinin Genelgenin F bölümünün a bendine ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen tedbirlere uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli tedbirler alınmış mı?      
6 Yüzme havuzlarının Genelgenin F bölümünün b bendinde belirtilen kurallara göre kullanımı sağlanıyor mu?      
7 Plajlar ve yüzme alanlarında Genelgenin F bölümünün c bendinde belirtilen önlemler alınarak gerekli düzenlemeler yapılmış mı?      
8 Tesiste termal/kaplıca mevcut ise Genelgenin F bölümünün d bendinde belirtilen önlemler alınarak gerekli düzenlemeler yapılmış mı?      
9 Sauna, hamam, SPA ve buhar odaları için Genelgenin F bölümünün e bendinde belirtilen önlemler alınarak gerekli düzenlemeler yapılmış mı?      
10 Plaj, yüzme alanları ve kapalı alanlarda çalışan cankurtaranlara yönelik önlemler Genelgenin F bölümünün f bendine göre alınmış mı?      
11 Spor salonları/tesislerine yönelik önlemler Genelgenin F bölümünün g bendine göre alınmış mı?    
 
 
 
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Kamu Denetçiliği Kurumu
  • Muhtar Bilgi Sistemi
  • Resmi Gazete
Alaybey Mahallesi, Başkuyu Mevkii, No:1 17680 Bozcaada/Çanakkale
(0286) 697 8018
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız