YEME - İÇME

Bozcaada’da yılların getirdiği Türk –Rum birlikteliğinin sonucunda zengin bir yemek kültürü oluşmuştur. Öyle ki sadece restoranları için şehir dışından gelinecek kadar ünlüdür yemekleri...

Merkezde liman boyunca sıralanmış balık restoranları, sokak aralarındaki şirin kafe- restoranlar, çay bahçeleri adanın kendine özgü havasını hissedeceğiniz mekanlardır. Merkez dışında da Ayazma Plajı boyunca sıralı veya adanın güzel manzaralı  köşelerine kurulmuş, keşfedilmeyi bekleyen restoranlar  bulunmaktadır.

Ada restoranlarında Ege mutfağına özgü her türlü deniz ürünlerini, farklı pişirme yöntemleriyle tadabilirsiniz. Özellikle ada etrafında bolca yakalanan ahtapot ve kalamar çok lezzetlidir. Izgara ahtapot, kalamar dolma, yaprakta sardalya, adaya özgü otlardan hazırlanan mezeler ve zeytinyağlı çeşitleri sofralarınıza lezzet katar.